Valid XHTML 1.0 Strict


Inloggen

Biografie

Bio Geert-Jan van Beijeren Bergen Henegouwen

Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen studeerde piano aan het conservatorium in Groningen bij Paul Komen. In januari 2002 studeerde hij met goed gevolg af. Ook studeerde hij koordirectie bij Louis Buskens aan het conservatorium te Groningen.

Geert-Jan is dirigent van kamerkoor Dualis en Toonkunstkoor Bekker Groningen. Hij wordt regelmatig uitgenodigd door verschillende gezelschappen als gastdirigent. Ook is hij regelmatig jurylid bij verschillende nationale en internationale koorfestivals.

In 2007 won Geert-Jan met zijn toenmalige kamerkoor Cantatrix de eerste prijs in de Renaissance competitie van het internationale concours voor koren in Tours (Fr.). Op het Concorso Polifonico Seghizzi te Gorizia (I) 2009 werd Geert-Jan uitgeroepen tot beste dirigent van het festival. In 2013 won Cantatrix een tweede prijs op het internationale Concorso Polifonico in Arezzo(I). Cantatrix nam in het voorjaar van 2008 haar eerste cd “Contrasts” op bij het label Aliud Records. In 2013 kwam de tweede cd 'Hear my prayer' uit bij het label Mirasound. Pracht cd van topkoor ***** (Dagblad van het Noorden).

In de zomer van 2005 werd Geert-Jan als enige Nederlander geselecteerd om deel te nemen aan de Eric Ericson Masterclass met als docenten Simon Halsey (chef-dirigent van het Groot Omroepkoor) en Andre Thomas (USA). Als gevolg van deze masterclass werd Geert-Jan voor het seizoen 2006-2007 aangesteld als assistent-dirigent van het Groot Omroepkoor (chef-dirigent Simon Halsey).

Geert-Jan werkt regelmatig als gastdirigent met professionele ensembles zoals het Groot Omroepkoor, het Nederlands Kamerkoor, Bachkoor Holland en Capella Frisiae en werkte in deze hoedanigheid samen met dirigenten als Frans Brüggen, Phillippe Herreweghe, Hartmut Haenchen, Thierry Fisher, Reinbert de Leeuw, Paul Goodwin, Reinhard Goebel en vele anderen.

In februari 2012 dirigeerde Geert-Jan het Nederlands Kamerkoor in 5 concerten met het programma Tour de chanson.

Samen met collega Chris Fictoor en is hij hoofddocent bij LEAD, Leiderschap Academie voor Dirigenten.

Vanaf september 2015 is hij als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en vanaf september 2016 als hoofdvakdocent koordirectie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Bio